Skupina Prima spouští jedinečnou video knihovnu Prima play. Mediálním domům nabízí výnosy z reklamy

7. října, 2024

Skupina Prima spustila novou audiovizuální mediální službu na vyžádání – video knihovnu Prima play, která přináší revoluci na poli videoreklamy. Tento inovativní produkt umožní mediálním domům a provozovatelům webů doplnit jejich obsah o odkaz na službu Primy, která obsahuje poutavá videa napříč různými žánry a oblastmi. Spolu s touto službou jim přináší skupina Prima možnost dodatečného zisku. Z vložené videoreklamy zobchodované Media Clubem dostane provozovatel webu 30% výnos. Možnost monetizace nabízí skupina Prima i tvůrcům videí, kteří mohou svůj video obsah do video knihovny Prima play jednoduše nahrávat.

Skupina Prima si od nového produktu slibuje nejen další možnost odbavení reklamního prostoru, ale také růst tržeb pro online divizi. „Je to win-win řešení pro nás i mediální domy. Umístěním odkazu na naši službu s video obsahem jim ušetříme náklady, které by měly s výrobou videí, a ještě navíc získají podíl z odehrané videoreklamy, kterou jim do video obsahu vložíme,“ říká Jan Čadek, obchodní ředitel divize rádií a divize online Media Clubu, a dodává: „Dlouhodobě víme, že klienti i agentury mají o videoreklamu zájem, je nedílnou součástí crossplatformního plánování. Jsme otevřeni spolupráci téměř s kýmkoliv. Prvním partnerem, který se zapojil do této spolupráce, je mediální dům Czech News Center (CNC), se kterým již spolupracujeme na poli rádií.“

Video knihovna Prima play aktuálně obsahuje více než 15 000 krátkých i dlouhých videí z portfolia skupiny Prima i od dalších partnerů. Odkaz na knihovnu si může provozovatel jednoduše vložit na web. „Aktuálně jsme videa tematicky roztřídili podle různých žánrů a oblastí. Může se jednat o videa ze seriálů, vaření, showbyznys, lifestyle, zpravodajství, hobby nebo automotive segmentu. K doporučování videí využíváme nástroj AI, který umožňuje provozovatelům sledovat výkon videí v reálném čase,“ uvádí Hung Nguyen, zástupce ředitele online a ředitel online technologií skupiny Prima.

Skupina Prima je díky spojení s Impression Media předním hráčem na poli online reklamy, měsíčně dokáže oslovit až 7,4 mil. reálných uživatelů. Mezi nejvýznamnější weby z jejího portfolia patří streamovací služba prima+ s téměř 1,3 mil. registrovanými uživateli a více než 160 mil. přehranými videy od spuštění platformy, zpravodajská multiplatforma CNNPrima.cz, která se řadí mezi TOP 5 zpravodajských webů s 3 114 967 RU, 31 073 840 zobrazených stránek a 15 miliony zhlédnutých videí. Dalšími oblíbenými lifestylovými online magazíny jsou například Prima ŽENY, Prima FRESH či Prima ZOOM.