Skupina Prima natáčí nový seriál O lidech a koních z prostředí profesionálního chovu koní

10. října, 2024

Před pár týdny se v kouzelném prostředí statku kousek od středočeského Benešova rozjelo natáčení nového seriálu skupiny Prima, ve kterém se v hlavních rolích představí Marek Lambora, Darija Pavlovičová, Michal Dlouhý, Ondřej Kraus, Matěj Hádek, Štěpán Benoni nebo Lenka Vlasáková. Osmidílný seriál bude mapovat nejen vztahy uvnitř rodiny hlavních hrdinů a v jejím okolí, ale především příběhy samotných koní. To vše pod supervizí legendy českého dostihového sportu a čtyřnásobného vítěze Velké pardubické Václava Chaloupky.

Nádherný statek v blízkosti středočeského Benešova s dechberoucími výhledy uprostřed přírody ožil coby hlavní kulisa nově připravovaného osmidílného seriálu televize Prima, ve kterém se v jedné z hlavních rolí představí Marek Lambora. Ten si kvůli seriálovému ztvárnění Adama Dvorského, kterého potkalo zranění a s ním spojený celoživotní fyzický hendikep, aktivně opakoval základy jezdectví již od června: „Zhruba třikrát týdně jsem absolvoval trénink. Začínali jsme běžnou praxí kolem koní, jako je čištění, zvedání nohou při vybírání z kopyt, pokračovali lekcemi na jízdárně i vyjížďkách, kde jsme pilovali nejen můj sed a působení na koně, ale i přípravu na specifika natáčení. Například kdy kůň musí stát v určitém úhlu vůči kameře nebo ji kopírovat, což není vůbec tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Ale už se s mým čtyřnohým hracím parťákem sžíváme a začínáme na sebe slyšet, uvádí herec s úsměvem.

Seriál mapuje vztahy uvnitř rodiny hlavních protagonistů i mimo ni, ale především staví na reálných příbězích samotných koní. Diváci tak budou moci nahlédnout do světa profesionálního chovu, a to nejen dostihových koní, ale v každé epizodě se zároveň seznámit s příběhem konkrétního koně. Další lokací, z níž nový formát nabídne autentické záběry, bude dostihové závodiště ve Velké Chuchli.

V dalších rolích se představí i již zmiňovaný legendární Václav Chaloupka, jehož kůň Korok byl volnou inspirací hlavního příběhu. Dále diváci uvidí například Kristínu Kanátovou, Martina Krause, Milana Ligače nebo Romana Blumaiera. Seriál vzniká pod taktovkou produkční společnosti First Unit, ve spolupráci
s režisérem Jakubem Machalou, scénář napsala Lucie Paulová.